Dezordinea instiga la dezordine

Cred ca exista si un principiu in Feng Shui care spune cam acelasi lucru, doar ca nu ma pricep la Feng Shui asa ca nu pot sa bag mana in foc ca e asa. Ideea e ca dezordinea odata instaurata se generalizeaza: daca iti permiti sa fii dezordonat in lucruri, devii si in viata. Un sambure de dezordine, probabil ca la fel ca un sambure de orice, se poate usor dezvolta daca nu e sfaramat din prima. Posibil ca "expansiunea" dezordinii sa porneasca de la o cauza comuna pe care toate felurile de dezordine traite o impartasesc. Cred insa ca se adauga la cauze si principiul inmultirii, al amplificarii. A face ordine in tine e un prim pas spre a face ordine in jurul tau. A face ordine in jur stimuleaza ordinea interioara. A permite dezordinea exterioara inseamna a o stimula si pe cea interioara. Cea interioara probabil exista deja, pentru ca cele doua pornesc de la aceeasi cauza, dar se amplifica odata cu permiterea oricarei alte forme de dezordine sa existe in jur. Se reflecta una pe alta si se stimuleaza una pe alta.
-Hei, ce-i aici, ordine si disciplina imediat!

9 comentarii:

cuvinteprostalese@yahoo.com spunea...

Daca stau si ma gandesc mai bine imi dau seama ca scrisul pe blog nu stiu cat ne ajuta. Nu ar fi mai bine sa actionam asupra problemelor decat sa scriem despre ele?

Irina spunea...

Evident ca e bine sa actionezi, dar orice problema trebuie enuntata corect inainte de a putea fi rezolvata. Uneori se poate defini chiar dupa ce ai rezolvat-o deja, pentru ca abia atunci iti dai seama ca a existat. In plus, tre' sa existe si unii de-astia cu teoria, cu diploma dar fara practica...

cuvinteprostalese@yahoo.com spunea...

Da, la teorie ne pricepem multi. Cu practica stam mai prost :) E foarte frumos din partea ta ca ne arati "calea" dar eu as incerca sa aplic intai pe mine teoria, si dacă intr-adevar functioneaza, abia atunci as expune-o si celor din jur. Nu stiu cum sa-ti spun dar fac ceva pe "diplome". Practica e cea care conteaza in viata de zi cu zi.

P.S. Ai enuntat frumos ideea, dar astept sa vii si cu exemple concrete care sa ma motiveze sa schimb ceva :)

Irina spunea...

Dragul meu, eu nu-ti arat nimic, daca tie ti se pare ca iti arat ceva e de fapt o alegere facuta de tine: e ca si cum eu as privi la o bluzita din vitrina si as spune "O cumpar!". Nu mi-a zis ea sa vin, eu am considerat ca imi e pe plac, doar mai sunt alte 100 de modele. Asta cu "fac ceva pe diplome" e.. na, iti dau dreptate, nu pot sa nu. Cat despre exemple.. cand o sa am solutii, o sa ofer si exemple.

cuvinteprostalese@yahoo.com spunea...

Eu nu incercam sa te iau in deradere cand am spus ca ne arati "calea". E foarte bine ca cineva sa ne dea niste sfaturi, mai ales cand acea persoana a invatat pe propria piele anumite lucruri. Mai e si vorba aceea: nu face ce face preotul, ci ceea ce spune. Cazul asta e asemanator...Avem libertatea sa alegem daca ascultam si aplicam un sfat, sau nu. Daca asta este o modalitate de a-ti organiza gandurile si de a te incuraja sa schimbi ceva in viata ta, scrie in continuare. Dar si mai important: do it yourself! :)

Irina spunea...

Mai, inteleg ca tu crezi ca blogul asta vorbeste numai despre mine, dar nu e chiar asa:)Anyway, scriu pentru a-mi stabili niste repere in primul rand.. cat despre schimbare.. aici nu-mi public activitatile zilnice oricum, deci e mai greu de masurat implicarea mea in schimbare la o citire. Multumesc de ... incurajare (cred ca asa s-ar numi).

cuvinteprostalese@yahoo.com spunea...

Oricum nu vreau sa iti stiu activitatile zilnice :) Prefer sa am o parere despre tine doar prin prisma la ceea ce scrii aici. In felul asta pastram un nivel mai inalt al discutiei si nu aflam nimicuri. Incercam intr-adevar sa te incurajez :)

Cu bine

Anonim spunea...

Frumos spus.
Ma uitam la comentarii si mi-am adus aminte de o carte despre modul de a-ti pune obiective. Nu mai tin minet cum se cheama dar e americana :). In cartea aceea zicea ceva de genul: cand iti pui un obiectiv zi la toata lumea ce ai de gand sa faci. In felul acesta, teoretic, presiunea asupra ta ar fi foarte mare si mai pe romaneste, ti-ai indepli obiectivul si "de rusine".
Mai recent am citit alta carte care zicea ca daca vrei sa iti pui obiective sa le tii doar pt tine. In concluzie, eu cred ca tine in primul rand de persoana.
Mai cred ca motivatia trebuie sa vina din interior, iar cea mai dura e aia cand iti vine sa iti dai cu sutu' n c*** daca nu schimbi ceva.

Irina spunea...

@Anonim
Obiective am, nu-i bai, si publice si secrete. Fiecare metoda se potriveste pe alt tip de personalitate, cum ai zis si tu de fapt, eu le-am incercat pe amandoua:). Cat despre motivatie.. e cam ca si cu lasatul de fumat, sunt zeci de metode care pot functiona, dar pot functiona numai dupa ce exista si motivatia. Uneori, daca vointa e foarte puternica, nu mai e nevoie de niciun alt truc.