Recunosc, sunt paranoica

Zi "conspiratie" si-s numai ochi si urechi. Nu e goana dupa senzational, nu suport stirile violente, nici pe cele despre cum s-au cuplat niste mari vedete, nici filmele de actiune, nici multe altele. Am dubii cu privire la orice, inclusiv la ce-mi vei spune dupa "conspiratie". Dar cu siguranta voi asculta.

Tocmai am citit punctul 1 de la acest link:http://ro.altermedia.info/ah1n1. Este un material despre virusului gripei porcine si despre vaccinul ce ar trebui sa ne protejeze. Ce pot sa spun, am citit si am zis: "stiam eu!".

Voi da doar cateva citate dar va recomand sa cititi intreg materialul, urmand ca fiecare sa-si formeze propria parere:
"Toate decesele din lume datorate gripei porcine au fost la persoane care aveau deja imunodeficienţă prin boli anterioare. O.M.S.-ul încearcă să introducă o dictatură medicală, ca şi sănătatea publică ( DSP), care a început să încalce drepturile naturale ale omului, pentru că, vedeţi: a introdus carantina, a interzis libera circulaţie, a introdus vaccinarea obligatorie, s-a încălcat autonomia pacientului care nu poate refuza tratamentele obligatorii." (Dr.Vasile Astărăstoaie)
Jurnalista austriaca Jane Burgmeister sustine ca a fost lansat "un virus creat artificial, pentru a elimina o parte din populaţie şi pentru a obţine profituri din vânzarea vaccinului, prin companiile farmaceutice."
"Vaccinurile vor fi testate pentru numai câteva săptămâni pe câteva sute de voluntari." Vaccinul este periculos si ineficient.


Cred ca am mai discutat problema adevarului pe aici pe undeva. Conteaza foarte mult sursa informatiei, scopurile declarate pentru distribuirea acesteia si posibilele scopuri ascunse, modul in care este prezentata - puterea argumentelor, cat sunt de precise sau de vagi - modul de distribuire a informatiei. Precum tocmai ii spuneam Claudiei, conteaza foarte mult cine te-a invatat, unde si cat timp. Scoala mi-a zis ani de-a randul spre exemplu ca dacii si romanii ne sunt stramosi, informatie pe care nu o voi putea eu verifica vreodata. Chiar si intr-un muzeu cu obiecte din acea vreme nu am garantia ca ele sunt dacice si nu turcesti, stiu doar ca asa mi se spune. Asa si aici: pana ce nu incerci tu vaccinul, nu-ti urmaresti evolutia in urmatorii 10 ani si nu-i vezi si pe ceilalti din jurul tau cum reactioneaza nu ai decat ceea ce spun unii si ceea ce spun altii... In plus cu trecerea timpului ceea ce suntem invatati se schimba daca nu chiar se inverseaza. La urma urmei Pamantul nu a fost rotund (in mintea noastra) dintotdeauna.. (sau.. ? unele voci spun ca de fapt a fost, chiar daca noua ni s-a spus de mitul Pamantului plat)

Inactiunea este un tip de actiune

Nu eu am spus-o, am citit-o undeva. "Inactiunea dintr-o fapta de mila devine actiune intr-un pacat de moarte." "Lipsa actiunii, nascuta din teama egoista, nu da decat fruct otravit." Imi dau de multe ori seama ca atunci cand ceva trebuie facut si nu il fac profit de faptul ca nu am facut de fapt ceva efectiv, un ceva aiurea, pentru a merge mai departe. E ca atunci cand treci pe langa un cersetor fara sa-l bagi in seama. Nu l-ai pocnit, nu ai facut ceva aiurea efectiv. Doar ai trecut mai departe. Dar poate nevoia lui nu a fost niciodata mai mare ca in acea zi cand ai trecut tu alaturi de toti ceilalti mai departe si te-ai simtit linistit dupa ce nu i-ai mai simtit prezenta. E doar un exemplu, nu sunt cea mai generoasa persoana. Sunt insa multe lucruri pe care nu le facem (unii, nu incerc sa includ pe toata lumea in aceeasi oala) spunand ca e de datoria altora, ca nu suntem singurii ce le pot face, ca nu sunt urgente, ca pot fi lasate pe mai incolo, ca nu mai e nevoie de ele daca momentul mai intens de alarma a trecut. Dar acea lipsa de actiune nu impiedica acumularea unor probleme. Cum ar fi sa consideri ca poti evita sa-ti ceri iertare daca ai gresit. A trecut momentul in care se cerea sa spui asta si crezi ca totul e in regula, dar poate nu e si se va vedea asta mai tarziu. Ca sa inchei: e bine sa evaluam actiunea si inactiunea cu aceeasi atentie, ele sunt aproape egale.